Sonante gaat verder met dirigent Mark Snitselaar

Mark Snitselaar conductorSonante gaat verder met een nieuwe dirigent, Mark Snitselaar

Mark is als vaste dirigent verbonden aan de symfonieorkesten Ad Hoc Orkest (Utrecht) en Sjosjanim (Amersfoort). Verder is hij artistiek leider en dirigent van het Nijmeegs Blazersensemble.

Zijn stijl kenmerkt zich door een aanstekelijke gedrevenheid, waarmee hij de musici inspireert en motiveert,  om zo het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Momenteel volgt hij privélessen orkestdirectie bij Jurjen Hempel en Etienne Siebens. Verder kreeg hij les van Jan Stulen en Antony Hermus. Begin januari 2019 volgde hij een masterclass bij de Oostenrijkse dirigent Achim Holub in Londen, waar hij in twee concerten de London Classical Soloists dirigeerde in werk van Mozart en Schumann.

Mark is mede-initiatiefnemer van de serie “Jong Talent” waarin het Nijmeegs Blazersensemble jonge solisten begeleidt in de Kleine zaal van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Op het repertoire veelal pareltjes uit de twintigste eeuw. Afgelopen seizoen dirigeerde Mark het Vioolconcert van Kurt Weill en Aubade voor piano en achttien instrumenten van Francis Poulenc met respectievelijk Cecilia van Berkum en Martin Oei als solisten. Op 14 juni 2019 staat het volgende concert in deze serie gepland en dirigeert Mark o.a. het Celloconcert van Jacques Ibert met als solist Jobine Siekman.

Naast de vaste ensembles waar hij aan verbonden is, werkte Mark als repetitor bij Arnhems Symphonie Orkest NOVA, het Utrechts Studenten Koor en Orkest (usko) en het Apeldoorns Symfonieorkest.

Naast zijn werk als dirigent is Mark actief in de kamermuziek als (bas)klarinettist in het Kurios Klarinetkwartet en Trio Parnasse (met Janneke Zegveld, (alt)viool en Wouter Bakker, piano). Mark studeerde klarinet bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer aan het Fontys Conservatorium in Tilburg waar hij in 2007 de voortgezette kunstopleiding (2e fase) afrondde met een met een 9,5. Tijdens dit eindexamenconcert speelde hij o.a. de Nederlandse première van het Klarinetconcert van Berthold Goldschmidt met het UMA-Kamerorkest olv Marco Bons.